top of page

Ieder jaar na de 11-11 vieringen van carnavalsverenigingen Leurse Leut en de Stijloren is het tijd voor DE liedverkiezing voor het carnavals-seizoen

Voor de winnaars van de Zingaovut kunt u hier vinden.

Ziengaovut 2017
Ziengaovut 2017
Wanneer
19 nov 2017, 19:00

Het Inschrijfformulier kun u hier vinden:

Over jury Ziengaovut

De jury voor de Ziengaovut is een onafhankelijk partij die door de Werkgroep Ziengaovut is aangetrokken en bestaat uit maximaal 5 personen. Betrokken juryleden zijn objectief en deskundig en hebben voldoende inzicht in het carnavalsgebeuren van Etten-Leur en ervaring met het beoordelen van een carnavalslied.

De regelgeving voor de jurering is onderstaand beschreven en opgenomen in het reglement van de Ziengaovut.

Jurering


Voor de beoordeling van de deelnemers benoemt de Werkgroep Ziengaovut een onafhankelijke jury en een juryvoorzitter voor een periode van meerdere jaren. Alle juryleden kunnen na deze periode direct opnieuw worden benoemd. De uitslag van de jury is bindend. Voor de deelnemers wordt door de jury een juryrapport opgesteld dat binnen 2 weken na de gehouden Ziengaovut wordt verstrekt.
Er is 1 categorie waarin wordt deelgenomen.

De deelnemers worden beoordeeld op de navolgende onderdelen:

  • Melodie (zingt het nummer lekker mee, verhouding refrein/ couplet, is het carnavalesk?)

  • Begeleiding (arrangement, meerstemmigheid, creativiteit)

  • Zang (kwaliteit van de zang, enthousiasme)

Sinds 2003 wordt door de jury tevens beoordeeld ten behoeve van de toekenning van de Zotte Show Prijs Wisseltrofee.

Er wordt als volgt beoordeeld: 

Trofee

Zotte Show Prijs

Beoordelingscriterium 

De deelnemer die zich op een bijzondere manier onderscheidt van de rest van de deelnemers door originaliteit in de presentatie

Publieksprijs


Vanaf 2016 is een Publieksprijs ingesteld om de winaar van de Ziengaovut door het aanwezige publiek te laten bepalen. Dit gebeurt door middel van een stembiljet waarop alle deelnemers staan vermeld en de voorkeur door de stemmer wordt aangegeven door middel van het inscheuren van het biljet bij de naam van de deelnemer. 

Presentatie


Deze avond wordt dit jaar gepresenteerd door: Freddy van Peer en Gerardus Bartels ondersteund door de Prinsen van Ut Zwaajgat Adrijaon den II en het Stijlorenrijk Joris I.

bottom of page