top of page

In Etten-Leur is de maandagmorgen met carnaval altijd een hele bijzondere. Dan wordt namelijk al sinds 1984 traditiegetrouw het Pyjamabal gehouden in De Nieuwe Nobelaer. De naam Pyjamabal is voortgekomen uit het feit dat het feest 's morgenvroeg plaats vindt en dat de meeste carnavalsvierders op dat tijdstip nog in pyjama rondlopen of in bed liggen. 

 

Dit vroege feestje is bedoeld voor kinderen van 0 t/m 10 jaar. De presentatie is in handen van “Tante Truffel” die speciaal voor deze gelegenheid haar mooiste duster uit de kast heeft gehaald.

 

Alle kinderen en natuurlijk ook de begeleiders mogen in pyjama komen. De drie kinderen met de origineelste pyjama-outfit (in verschillende leeftijden) worden beloond met een mooie beker.

Foto pyjamabal

Tijdens dit fantastische feest krijgen de kinderen de kans mee te doen aan verschillende activiteiten. Hiervoor is een speciaal programma opgesteld. Aan de kinderen worden gratis krentenbollen, eierkoeken en limonade verstrekt.

 

Als hoogtepunt van deze ochtend bezoekt de Prins en Jeugdprins(es) van de Stijloren samen met zijn gevolg en hofkapel het Pyjamabal. Zij geven iedere keer een spetterend optreden weg, waarvoor ze zeker heel veel hulp nodig hebben van de kinderen.

 

Na afloop krijgen alle kinderen een snoepzak om nog even rustig na te genieten van dit bijzondere evenement. 

 

De organisatie van het Pyjamabal is in handen van de Stichting Carnavalsoptocht Etten-Leur in samenwerking met De Nobelaer.

Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via de website van de Nobelaer.

bottom of page